Magunkról

Magunkról

A Diagnoscan Magyarország Kft. 1991-ben hozta létre első képalkotó diagnosztikai központját, akkor még Nemzetközi Egészségügyi Központ Kft. (International Medical Center – IMC) néven a budapesti, korábbi MÁV Kórház területén. A tulajdonosok célja az volt, hogy elérhetővé tegyék a betegek számára a legkorszerűbb képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat, és ezzel segítsék a különböző betegségek felderítését, a kezelések hatékonyságának követését. A Diagnoscan Magyarország Kft. ma 11 diagnosztikai központot működtet az ország egész területén: Budapesten a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban, a Nyírő Gyula Kórházban, a Péterfy Sándor utcai Kórház és Baleseti Központban, a Szent Margit Kórházban, a Mammut Üzletközpontban és a Bank Centerben, továbbá Szegeden, Győrött, Orosházán, Debrecenben és Salgótarjánban működteti a kórházakkal szorosan együttműködve a radiológiai illetve izotóp diagnosztikát. A Magyarországról indult cég ma már nemzetközi vizeken evez, a Diagnoscan Magyarország Kft. egy nemzetközi cégcsoport, az Affidea tagja.

A cégcsoport Európában 14 országban 145 diagnosztikai, laboratóriumi és komplex onkoterápiás központot működtet, mellyel tevékenységi körében Európa legnagyobb magánegészségügyi szolgáltatójává vált. Az Affidea, melynek tagja a Diagnoscan Magyarország, egy holland holdingcég, mely Európa legnagyobb, a magán- és közszféra együttműködésének keretében működő egészségügyi befektető és működtető cége. A vállalat több mint 6.000 egészségügyi szakembert alkalmaz. A társaság tevékenységi körében a legmagasabb színvonalú képalkotó diagnosztikai, klinikai laboratóriumi és daganat terápiás szolgáltatást nyújtja. Európa 14 országában, Lengyelországban, Magyarországon, Romániában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, Görögországban, Olaszországban, Törökországban, Csehországban, Írországban, Svájcban, Bulgáriában, Portugáliában és Litvániában összesen 145 saját tulajdonú egészségügyi központot működtet. Az Affidea tevékenysége három divízióra oszlik: képalkotó diagnosztikai központokat, széleskörű kiemelkedő minőségű daganat kezelési szolgáltatást és magas színvonalú laboratóriumokat működtet. A központok szigorúan a teljes körűen elfogadott ISO 9001 standardok szerint működnek.

Affidea – az egészségnél semmi sem fontosabb.

Affinitás (Affinity) az orvosok és a betegek iránt, bizalom és hűség (Fidelity) mindenben, amit teszünk és folyamatos fejlődés az ötletek (Idea) és az innováció útján.

Az amszterdami központú Affidea fejlett képalkotó diagnosztikai (Advanced Diagnostics Imaging -“ADI”) és onkológiai (Cancer Care – “CC”) szolgáltatásokat nyújt Európában. Tizennégy országban 145 központ tulajdonosa és működtetője.  Az Affidea fejlett képalkotó diagnosztikai üzletága elsősorban mágneses rezonancia (magnetic resonance imaging – „MRI”) és computer tomográfiás (computed tomography – „CT”) vizsgálatokból áll, de egyéb modalitások, mint az ultrahang, röntgen, angiográfia és a mammográfia, is beletartoznak. Az onkológiai ellátást biztosító üzletág magába foglalja a sugárkezeléseket, beleértve a lineáris gyorsítókat, a gamma kést és Brachyterápiát, valamint a pozitronemisszós tomográfiát, a PET CT diagnosztikát. A vállalat Nemzeti Egészségügyi Alapból vagy Magán Egészségpénztárak útján finanszírozott betegek, valamint magánbetegek számára is biztosítja szolgáltatásait.

Magyarország:

Kivételes helyzetben van az Affidea csoporton belül Magyarország. 2013 novemberében sikeres, azóta a magyar piac által elfogadott, értékelt és pozitív értékeket megtestesítő névváltás eredményeként ma Diagnoscan Magyarország néven végzi tevékenységét. A nemzetközi cégcsoport arculatváltása a magyar leányvállalat elnevezését nem érinti, az új arculat  egyes design elemei azonban hamarosan megjelennek a Diagnoscan Magyarország központjaiban is.  A továbbiakban is Diagnoscan Magyarország néven folytatjuk tevékenységünket és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan cégcsoport tagjai lehetünk, mint az Affidea.

Diagnoscan Magyarország – az Affidea csoport tagja.


Kattintson a képre!

europaSmall